Albert Nieuwenhuis en Sandra van Hees

Wie zijn wij?

De coaching wordt verzorgd door Albert Nieuwenhuis (1974) en Sandra van Hees (1973). We zijn beiden vanaf 9 jaar begonnen als jeugdroeier en jarenlang actief in de roeiwereld als wedstrijd/marathon/toerroeier, coach en materiaalonderhoud. Passie voor roeien en het plezier om anderen te laten genieten van roeien en beter te laten varen is waar we voor staan!

Samengevat: Toertochten, marathons, wedstrijden/ masterwedstrijden, (wedstrijd)sturen in alle boottypen en als rode draad coachen (zowel jeugd, junioren, studenten als veterane roeiers). Sandra is in haar studententijd begonnen met coachen van wedstrijdroeiers bij Skadi (1993) en heeft dit later opgepakt bij de Zwolsche. Albert heeft eveneens vanaf 1994 het coachen van roeiers en wedstrijdroeiers opgepakt bij de Hunze en daarna bij de Zwolsche. Een aantal van deze roeiers hebben ook deelgenomen aan Coupe de Jeunesse en WK-roeien voor junioren. Sinds 2020 hebben we bij Aengwirden een jeugdafdeling opgestart voor roeiers vanaf 9 jaar, wat nu goed loopt. Door de jarenlang opgedane kennis en ervaring lukt het ons om in korte tijd roeiers beter/soepeler te laten varen.

De wens om aan het water te wonen en de mogelijkheid om andere roeiers te coachen vanuit huis is in 2019 gerealiseerd. Een verhuizing naar het Steenwijkerdiep aan de rand van het Nationale park Weerribben-Wieden maakte dit mogelijk: een prachtige unieke rustige plek aan ideaal coachwater met veel mogelijkheden. Na 2 jaar verbouwen kunnen we in 2021 daadwerkelijk starten met Weerribbenrowing. We ontvangen je graag op deze mooie locatie en helpen je graag een stap verder met roeien.