Roeien is heerlijk! Het wordt alleen maar leuker wanneer je soepel over het water gaat. Dit geldt voor zowel marathonroeiers, toerroeiers als wedstrijdroeiers. Weerribben rowing richt zich op alle roeiers en elk boottype (glad of C-boot). Daarnaast maakt het niet uit hoeveel roeiervaring je hebt: zowel beginners als ervaren wedstrijdroeiers zijn welkom en kunnen we een passend coachingsaanbod doen. Dit omdat we graag iedereen beter willen laten roeien en met meer plezier, ongeacht ervaring.

Of je nu hard wilt trainen, wedstrijden en/of marathons vaart of een mooie tocht wilt maken. Het beste resultaat haal je uit soepel over het water gaan. “Weerribbenrowing” heeft als visie dat dit lukt, wanneer je:

- goed bootgevoel hebt met voldoende roeibehendigheid/ beheersing;

- een bij jou passende optimale roeitechniek beheerst; en

- ontspannen en met plezier in de boot zit.

 

Vrijwel alle aangeboden roeicursussen in Nederland focussen zich op roeitechniek en wij geloven in het concept: bootgevoel/ behendigheid, roeitechniek en ontspanning/plezier. Het haakt in elkaar en wanneer je de losse radars in elkaar laat haken en aandacht geeft ga je soepel over het water en heb je een stevige roeibasis en dan kun je volop genieten van een training, toertocht en het maximale resultaat neerzetten bij een marathon of wedstrijd. Je vaart dan ontspannen, sneller, voorkom je blessures en weet je goed wat je wel en niet kunt.